Komunikacija

„Kelių priežiūrai“ vadovaus Rolandas Rutėnas

Lietuvos valstybinius kelius prižiūrinčiai akcinei bendrovei „Kelių priežiūra“ vadovaus Rolandas Rutėnas. Jis pakeis iki šiol laikinas generalinio direktoriaus pareigas ėjusį Darių Zaliecką.

Rolandas Rutėnas turi daugiau nei 15 metų vadovavimo verslo įmonėms patirtį. Jis buvo bendrovių „Alna Intelligence“, „Ekonovus“ direktorius, taip pat BAIP ir „Alna“ finansų vadovas. Rolandas Rutėnas pasižymi stipriomis vadovavimo, pokyčių valdymo, finansų kontrolės kompetencijomis.

„Darbas skirtingose verslo įmonėse Rolandui Rutėnui leido sukaupti įvairios, taip pat ir „Kelių priežiūrai“ reikalingos patirties. Mes tikimės, kad naujasis vadovas tęs kartu su visa organizacija bei valdyba jau pradėtus darbus, įneš „naujo vėjo“ ją modernizuodamas ir sutelks visus darbuotojus siekti išsikeltų tikslų“, – teigia valdybos pirmininkas Vygantas Sliesoraitis.

Pasak naujojo generalinio direktoriaus, sprendimą prisijungti prie „Kelių priežiūros“ lėmė bendrovės specifika, jos svarba šaliai ir laukiantys įdomūs iššūkiai.

„Bendrovė kelia ambicingus tikslus, todėl tikiu, kad mano įgytos žinios, patirtis verslo įmonėse leis pritaikyti geriausias valdysenos praktikas ir sukurti modernią, efektyvią organizaciją“, – sako naujas generalinis direktorius Rolandas Rutėnas.

„Kelių priežiūra“ generalinis direktorius buvo atrinktas iš dvylikos pozicijai užimti tinkamiausių kandidatų. Atranką vykdė išorinė vadovų atrankos bendrovė.

Apie įmonę

AB „Kelių priežiūra“ įkurta 2017 m. lapkričio mėn., sujungus 10 regioninės kelių priežiūros įmonių ir VĮ „Automagistralė“. Bendrovėje šiuo metu dirba virš 2.400 darbuotojų. „Kelių priežiūra“ perėmė sujungtų įmonių darbuotojus, turtą, teises, pareigas ir kt. Bendrovė yra atsakinga už 21.000 km valstybinės reikšmės kelių priežiūrą, t.y. žiemą užtikrina, kad keliai būtų pravažiuojami, pavasarį–rudenį gerina kelių kokybę, atnaujindama susidėvėjusias kelių dangas, profiliuodama žvyrkelius, prižiūrėdama pakelės statinius, želdinius ir kt.

Daugiau žiniasklaidai

Eismo informavimo centras

Veikia 24/7. Kreiptis dėl kelių priežiūros valstybiniuose keliuose:
barstymas, valymas, kliūtys kelyje ir pan.